Dit zijn de 4 meestgemaakte fouten in technisch vastgoedbeheer

blog_hero_4 mistakes@2x blog_hero_4 mistakes@2x

Technisch vastgoedbeheer vereist een flinke dosis ervaring, tijd, en bovenal communicatievermogen. Het is niet vanzelfsprekend dat problemen tijdig worden gesignaleerd en goed worden opgelost. Daarom heb ik de 4 meest gemaakte fouten in technisch vastgoed beheer op een rijtje gezet, en wat jij kan doen om ze te voorkomen. 

   1. 1. Slechte communicatie

   2. 2. Onbewust de relaties met de eigenaar beschadigen

   3. 3. Geen systeem voor regelmatige checks

   4. 4. Tussenpersoon spelen

    

Slechte communicatie

In alle drukte vergeten de dienstverlener in te schakelen? Een mail of appje over het hoofd gezien? Voor een huurder kan het probleem dringend zijn, en slechte communicatie kan je relatie negatief beïnvloeden. Wanneer jij daar laks mee omgaat, bestaat er een grote kans dat je huurder ook niet goed omgaat met het pand. De drempel om de volgende keer aan de bel te trekken wordt hoger, en zo loop je al gauw het risico dat kleine problemen onbedoeld groter worden. 

 

Onbewust de relatie met de eigenaar beschadigen

Het is weekend en een huurder neemt contact met je op. De reparatie is dringend nodig en kost €500 euro. De eigenaar krijg je niet te pakken. Hoe los je dat op? De goedkeuring van de eigenaar op reparaties is belangrijk. Spreek daarom een maximum bedrag af waarmee je zonder goedkeuring van de eigenaar kan opereren. Zorg daarnaast voor een efficient systeem waarin je de eigenaar gemakkelijk op offertes kan attenderen. Zo krijg je zonder al te veel moeite goedkeuring en houd je het overzichtelijk. Want achteraf onenigheid over facturen, daar zit niemand op te wachten. 

 

Geen systeem voor regelmatige checks

CV check, rookmelders, lift, publieke ruimtes, gangpaden. Heb jij een plan waarin deze technische zaken zijn geregeld? Is het duidelijk wie er komt opdagen bij problemen? Weet de huurder waar hij terecht kan? Vaak is dit niet het geval, en raken technische zaken op deze manier achtergesteld. Periodiek onderhoud kan je makkelijk inplannen. Verplicht bijvoorbeeld de loodgieter een foto te maken van de sticker op de CV. Zo waarborg je kwaliteit en kan je bijhouden wat, en wanneer er iets is gebeurd. 

 

Tussenpersoon spelen

In welke fases van het proces ben je als vastgoedbeheerder allemaal betrokken? Met het eindeloze pingpongen en communiceren over wanneer reparaties en onderhoud worden uitgevoerd, kan je als vastgoedbeheerder waardevolle tijd verliezen. Zonde! Elk uur besteedt aan appen, mailen, of bellen had je ook efficiënter kunnen besteden aan je eigen doelen en werkzaamheden. 


Conclusie

Zorg ervoor dat je het technische beheer overzichtelijk houdt en alles op één plek regelt. Zo houd je zowel huurders als eigenaren tevreden en geef je beide partijen inzicht in wat er gedaan wordt aan de problemen. Wij gebruiken hiervoor Facilitee. Ik bespaar kostbare tijd door er als vastgoebeheerder tussenuit te gaan en de communicatie direct te laten verlopen tussen de dienstverlener en de huurder. Maar: behoud wel de controle!  Tot slot: beperk onvoorziene schade en kosten zoveel mogelijk door het huurders makkelijk te maken reparatieverzoeken in te dienen. Als je daarop snel actie onderneemt, voorkom je dat kosten uit de hand lopen, en houd je de huurders tevreden. Het laatste wat je wil is leegstand!

Over de auteur, Reinier Mellegers

Reinier
Reinier werkt bij IntoHousing en beheert diverse vastgoedportfolio's waarmee hij de eigenaren volledig ontzorgd. Vanaf het begin heeft Reinier meegedacht over de ontwikkeling van Facilitee. Zijn visie? Houd de communicatielijnen kort, duidelijk en handel snel. Zelf coördineert hij het beheerde vastgoedportfolio met de Facilitee app en denkt hij maandelijks mee over de nieuwe functionalteiten. Benieuwd geworden naar Facilitee? 
Boek vrijblijvend een demo in van het platform, en kom er direct achter hoe jij je vastgoedbeheer zo efficiënt mogelijk kan inrichten.

Boek een demo

Meer blogposts

Meer blogposts

footer_visual
footer_visual@2x
Book a demo

Gain complete control of all your properties

Book a demo